Kako se većina naših aplikacija snažno oslanja na SQL baze podataka od početka koristimo MySQL RDBMS koja je danas najrasprostranjenija baza na svijetu. I ovo što čitate je rezultat nekoliko desetina SQL upita! Izuzetna brzina čitanja i robusnost čine ovu bazu rješenjem za velika opterećenja.

MySQL bazu koristimo i za naš redakcijski sustav StoryEditor

Sustavi u produkciji koriste Linux ili FreeBSD UNIX sustave koji su u mogućnosti pružiti rad u režimu 24/7/365 uz minimalno održavanje te lako i brzo integriranje s drugim platformama npr. Windows ili Mac serverima.

Ukoliko vas zanima pitanje o operativnom sustavu servera ili "što vrti ovaj server" za poznate servere npr. yahoo.com ili općenito, pogledajte na www.netcraft.com

Komunikacija client-server se oslanja na Javascript i na tzv. AJAX asinhroni prijenos podataka koji omogućuje brz prijenos podataka i preko sporijih linkova. Kako naše aplikacije obično transportiraju velike količine podataka tekstova i slika taj posao uspješno obavlja serverski software PHP 5.x

Domena.com je Adobe Bronze partner i za razvoj korisničkih aplikacija koristimo Microsoft Visual Studio i .NET tehnologije za korisničke apliakcije. Za pristup bazama koristimo standardne ODBC drivere za priključak na SQL baze. Sve aplikacije su potpuno oslonjene na UTF-8 standardu pa nema problema s fontovima i našim znacima.

Smatramo da korisnik korištenjam Open platforme sustava dobiva moderan siguran sustav koji se lako nadograđuje.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok